Exemplu de activitati bazate pe “beaconi”

Exemplu de activitati bazate pe “beaconi”

Exemplu de activitati bazate pe “beaconi”

La începutul acestei săptămâni ați putut citi despre “beaconi” (semnalizatoare) și ceea ce ii face o parte importantă a platformei BEACONING. Astăzi am dori să arătăm și să explicăm un demo scurt, care a fost pregătit de partenerii noștri pentru workshop-ul BEACONING care a avut loc la Madrid. Vă rugăm să rețineți că aceasta este doar un demo, rezultatul final va fi cel mai probabil diferit. Toate locurile și oamenii nu sunt reali.

Semnalizatoarele reprezinta un instrument excelent pentru a obtine informatii bazate pe context și locație. În acest sens, s-a creat un demo care porneste de la o provocare primita de catre un student si anume, rezolvarea unei ecuații. Pentru a indeplini sarcina primita studentul trebuie sa colecteze indicii disponibile dupa ce ajunge in punctul unde este plasat “beacon-ul” din zona demo. Acest demo a fost creat folosind trei informații diferite furnizate de trei “beaconi” diferiti.

Primul semnalizator este plasat la punctul care reprezinta tabla din clasă sau în oricare alt loc în care profesorul amplaseaza un semnalizator.  Numele studetului din demo este Sylvester si participa la orele de curs ale scolii numite după Albert Einstein (după cum veți vedea aceste informații sunt importante pentru demo). Prima sarcina primita de Sylvester de la professor este sa ajunga cu dispozitivul sau mobil la punctul de plecare.  După ce ajunge acolo dispozitivul său va emite un semnal Bluetooth de la semnalizator și va afișa prima informație:

Cea de-a doua sarcina primita de Sylvester este sa rezolve ecuatia de mai sus. Pentru a face acest lucru, el trebuie să ajungă la statuia directorului școlii,  amplasată la intrarea in scoala. Aici, este amplasat un al doilea semnalizator care ii ofera indicii si informatii suplimentare. Dupa ce Sylvester ajunge la statuie, dispozitivul său a primeste un semnal și afișează o informatie noua:

Datorită celui de-al doilea mesaj, Sylvester poate începe rezolvarea ecuației date, dar asta nu este tot. În timpul acestei sarcini, el trebuie să folosească cunoștințele sale de matematica pentru a rezolva ecuatia, dar ceea ce este cel mai important, el va ajunge să cunoască mai bine si istoria directorului școlii. Acum, când Sylvester a primit necunoscuta X, el este rugat să se deplaseze la bibliotecă pentru a primi ultimul indiciu care îi va permite în cele din urmă  să rezolve ecuația. După sosirea la biblioteca, ultimul beacon trimite un semnal către dispozitivul său si va afisa urmatorul mesaj:

După cum puteți vedea ultima sarcina este destul de simplă. Scopul principal al acestei sarcini este de a introduce studentul în zona Biblioteca. După innumararea rafturilor de carti, Sylvester va fi capabil să rezolve ecuația din primul mesaj și să ofere profesorului său un rezultat.

Acest tip de activitate poate reprezenta pentru elevi o modalitate noua si interesanta de invatare. Aceste tipuri de activitati permit crearea de experiențe deosebite folosind tehnologii bazate pe locație – semnalizatoare, în acest caz, dar ele pot fi înlocuite cu coduri QR.

Rămâneţi aproape pentru mai multe informații despre platforma BEACONING!